GUNUNG TEBU, TERENGGANU 28~30 June 2019

Gunung Tebu, Terengganu Expedition with Brahim’s
28-30 June 2019

Participants at the peak of Gunung Tebu
Participants at the peak of Gunung Tebu
Group photo before climbing
Group photo before climbing
Participants at Gunung Tebu
Participants at Gunung Tebu

 

XPDC Pendakian Gunung Bersama Brahims Edisi Khas – Gunung Tebu Terenganu 28-30 Jun 2019.  Misi menakluki puncak Gunung Tebu digalas dengan penuh bergaya oleh peserta-peserta  XPDC Brahim’s.  Dengan kekuatan kontinjen hampir 50 peserta XPDC ini memperlihatkan kesatuan yang hebat dari awal hingga XPDC berakhir.  XPDC istimewa ini lengkap dengan di temani Brahim’s All Day Adventure Pack yang membekalkan tenaga yang diperlukan untuk aktiviti pendakian gunung.

Bukan biasa biasa..sebahagian wajah-wajah peserta XPDC yg sempat dirakamkan oleh jurufoto XPDC Asjad Al Amin sepanjang trek pendakian menakluki puncak Gunung Tebu yang di realisasikan tepat jam 6.40ptg 28 Jun.  XPDC menakluki puncak tidak semudah yang dijangka. Apa pun tahniah kepada semua peserta yang berjaya mengibarkan bendera Brahim’s di puncak Gunung Tebu.

Dgn semangat kekeluargaan dan kasih sayang sesi merewang membakar lemang..mengayam ketupat memasak lontong dan pelbagai juadah lain disempurnakan dalam suasana ceria..riuh dengan senda gurau yang sarat dengan kasih sayang.

Sesuatu yang amat dititikberatkan oleh pihak Brahims dalam setiap penganjuran XPDC yang dianjurkan, selain aspek keselamatan peserta yang menduduki ranking teratas, kebersihan trek dan tapak perkhemahan adalah satu elemen penting yang diterapkan ke dalam diri setiap peserta. Sekitar kawasan perkhemahan yang bersih selepas XPDC berakhir yang sempat dirakamkan oleh lensa kamera jurufoto sebelum peserta berangkat pulang.

Gunung Tebu11
Gunung Tebu6
Gunung Tebu4
Gunung Tebu3
Gunung Tebu5
Gunung Tebu8
Gunung Tebu2
Gunung Tebu10
DSC_8581 copy
DSC_8665 copy
DSC_8607 copy
DSC_8600 copy
Gunung Tebu